vrijdag 28 november 2008

Gewokte spruiten met kastanjes

foto: Michel en Véronique De Meyer


Twee heerlijke seizoensgroenten worden gecombineerd in deze snelle wokschotel





Ingrediënten:
500 gram spruiten
200 gram verse tamme kastanjes
2 sjalotten
blokjes spek naar believen
peper
een bouillontablet of bouillonpoeder (kip of groenten)





Voorbereiding:
Tamme kastanjes op de bolle kant inkruisen en ongeveer 25 minuten in water koken, daarna zo heet mogelijk pellen en het dunne witte velletje verwijderen.
De spruiten 5 à 10 minuten voorkoken, afspoelen met koud water en door midden snijden.
De spekjes uitbakken
De sjalotten klein snijden en aanbruinen en even apart houden.





Bereiding:
In de wok de gehalveerde spruiten in wat olie aanbakken
Kruiden met peper
Een halve bouillontablet erover verkruimelen en wat water toevoegen
Even laten garen
Daarna de spekjes, ui en kastanjes toevoegen
Goed doorwarmen en meteen opdienen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten