maandag 17 november 2008

Warme spruitjessalade


Ingrediƫnten voor 2 personen:
350 g spruiten
0.5 grote appels
1 sjalot
0.5 tl zout
peper
1 tl citroensap
1 tl wijnazijn
1 el olijfolie
0.5 flinke snuif suiker
(eventueel)0.5 el gehakte peterselie


Bereidingswijze
Spruitjes schoonmaken en stronkjes inkruizen.
In water met wat zout in ca. 20 minuten laten gaar koken.
Appels schillen en in stukjes snijden en besprenkelen met citroensap.
Sjalotjes snipperen en fruiten in de olijfolie.
Voeg appel, spruitjes, zout, peper en eventueel suiker toe.
Met de azijn wat aanzuren en de peterselie erover doen.

Recept met dank aan EVA

Heeft u een schitterend recept met spruiten of wilt u graag vertellen wat uw oma's geheime manier van spruiten koken was ?
Post het bij de commentaar!
Alvast bedankt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten