maandag 23 februari 2009

Geroerbakte spruitjes met gamba’s


Ingrediënten:
600 g kleine spruitjes
zout
3 cm verse gemberwortel
1 ui
2 teentjes knoflook
250 g champignons
2 eetlepels neutrale (wok)olie
500 g verse gamba’s
1/2 dl droge Sherry
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels vissaus
(versgemalen) peper
2 bosuitjes
1/2 eetlepel geroosterd sesamzaad

Bereiding:
Kook de schoongemaakte spruitjes ± 5 minuten in water met zout.
Rasp intussen de geschilde gemberwortel en snijd de ui en de knoflook fijn.
Halveer de champignons.
Giet de spruitjes af en laat ze goed uitlekken.
Verhit een wok en voeg de olie toe.
Roerbak de ui met de knoflook en de gember 1 minuut.
Voeg de gamba’s toe en bak ze al omscheppend 5 minuten.
Schep de champignons en spruitjes erdoor en roerbak alles nog ± 5 minuten, tot de gamba’s net gaar zijn en de spruitjes nog een knapperige beet hebben.
Voeg de Sherry, de sojasaus, de vissaus en peper naar smaak toe en verwarm nog 1 minuut. Bestrooi de geroerbakte spruitjes met de in schuine ringetjes gesneden bosui en het geroosterd sesamzaad.
Lekker met roerbakmie.

Variatietip: Vervang de gamba’s door blokjes stevige visfilet zoals meerval of snoekbaars.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten