vrijdag 6 februari 2009

Gehakt onder een groen dakje van spruitjes


Ingrediënten:
250 g rundergehakt
1 ui
3 worteltjes
stukje knolselderij
2 eetlepels fijngehakte peterselie
½ glas bouillon van een blokje
blikje gepelde tomaten
600 g spruitjes
1 el. roomboter
zout en peper
1 theelepel suiker
plm. 200 g geraspte kaas

Bereiding:
Ui pellen en snipperen.
Worteltjes schoonmaken en raspen.
Knolselderij schoonmaken en raspen.
Spruitjes schoonmaken.
Gepelde tomaten uitlekken en in stukjes snijden.
In een grote koekenpan of wok gehakt roerend aanbraden tot het een mooie kleur heeft gekregen.
Ui en geraspte groenten toevoegen.
Ca. 10 min. zachtjes verwarmen onder roeren.
Daarna de tomaten en de bouillon erbij doen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Spruitjes met een klontje roomboter ca. 5 min. bakken onder goed roeren.
Daarna 1 dl. water toevoegen + wat zout en een theelepeltje suiker.
Deksel op de pan en ca. 10 tot 15 min. laten stoven. Vocht afgieten.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Doe in een ovenschotel ( 20x15 cm) eerst het gehakt mengsel en daarna de spruitjes.
Bestrooi met de geraspte kaas.
Plaats de ovenschotel in het midden van de oven en laat het geheel gedurende 20 min. goudbruin worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten