zaterdag 21 februari 2009

Pittige spruitjesstamppot met spekjes en gebakken kabeljauw


Ingrediënten:
400 g kabeljauwfilet
2 eetlepels tarwebloem
(versgemalen) peper, zout
1½ kg kruimig kokende aardappelen
800 g spruitjes
4 eetlepels olijfolie traditioneel
75 g magere spekreepjes
1 ui
1-2 eetlepels milde Indiase currypasta

Bereiding:
Dep de in brede repen gesneden vis droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.
Strooi de bloem in een diep bord en wentel de repen vis erdoor.
Kook de geschilde en in stukken gesneden aardappelen in een laagje water met zout in ± 20 minuten gaar.
Kook de schoongemaakte spruitjes ± 5 minuten in water met zout en giet ze af.
Verhit 1½ eetlepel van de olie en bak de spekjes knapperig uit.
Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Fruit de in dunne partjes gesneden ui ± 5 minuten in het bakvet en schep de spruitjes erdoor. Bak ze al omscheppend beetgaar en schep de currypasta erdoor.
Verhit gelijktijdig 2 eetlepels van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag, schud de overtollige bloem van de vis en bak de vis rondom lichtbruin en in ± 5 minuten gaar.
Giet de aardappelen af en vang het kookwater op.
Stamp ze fijn en stamp het spruitjesmengsel en zoveel van het kookwater erdoor zodat een smeuïge stamppot ontstaat.
Verdeel de vis erover en bestrooi met de spekjes. Serveer direct.

Variatietip: Vervang voor een Indiaas getinte spruitjesstamppot de Indiase currypasta door een groene of rode Thaise currypasta.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten