zaterdag 28 februari 2009

Spruitjespizza met mozzarella en pijnboompitten


Ingrediënten:
300 g spruitjes
zout
400 g zelfrijzend bakmeel
2½ eetlepels olijfolie traditioneel
tarwebloem om uit te rollen
1 pot tomatenbasissaus à 300 g
200 g mini mozzarellakaasjes
3 eetlepels groene pesto
2 eetlepels pijnboompitten
(versgemalen) peper, zout
10 blaadjes verse basilicum

Bereiding:
Kook de schoongemaakte en gehalveerde spruitjes 5 minuten in water met zout en giet ze af. Doe het bakmeel in een kom en roer er 1 theelepel zout door.
Maak een kuiltje in het midden en schenk er 2 dl lauw water en 1½ eetlepel olie in.
Kneed met de mixer tot een soepel deeg.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak uit en bekleed de met bakpapier beklede bakplaat ermee.
Druk het deeg goed in de hoekjes.
Strijk de tomatensaus erover uit en verdeel er de spruitjes en de mozzarellakaasjes over. Bestrooi met peper en zout naar smaak.
Lepel er met een theelepeltje pesto over en bestrooi met de pijnboompitten.
Druppel de rest van de olie erover.
Bak de pizza in een voorverwarmde oven (200 °C) in ± 20 minuten lichtbruin en gaar.
Laat hem iets afkoelen, verdeel er de in reepjes gesneden basilicum over.
Snijd hem in stukken er serveer direct.

Bevat per eenheidsportie:
P.p. 3150 kJ/750 kcal, 29 g eiwit, 34 g vet, waarvan 22 g onverzadigd, 82 g koolhydraten, 7 g voedingsvezels.

Variatietip: Verdeel met de mozzarellakaasjes 250 g gehalveerde San Marzanotomaatjes over de pizza.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten