vrijdag 20 maart 2009

Bulgur met spruiten en rozijnen


Ingrediënten:
400 g spruitjes
60 ml kippenbouillon
60 ml sinaasappelsap
60 ml citroensap
1 el olijfolie
2 tl kerriepoeder
zout
versgemalen zwarte peper
1 koffiemok bulgur medium
kleine winterwortel
60 g gele rozijnen
3 el gehakte bladpeterselie
2 el geroosterde pijnboompitten

Bereiding:
Kook de spruitjes beetgaar in water met zout.
Snijd ze in vieren.
Klop kippenbouillon, sinaasappel-, citroensap, de olijfolie, de kerriepoeder, zout en de zwarte peper op voor een dressing.
Doe de bulgur in een grote kom en giet evenveel koken water als de inhoud van de mok erop.
Laat samen 5 minuten staan tot al het vocht is opgenomen.
Maak de bulgur voorzichtig los met een vork.
Voeg alle ingrediënten toe: de winterwortel, rozijnen, bladpeterselie, pijnboompitten en de dressing.
Schep alles om.
Breng op smaak met zout en peper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten