maandag 2 maart 2009

Taco met spruitjes


Ingrediënten:
2 eetlepels olijfolie traditioneel
2 rode uien
300 g rundergehakt
1 zakje taco-seasoning mix à 35 g
600 g spruitjes
(versgemalen) peper, zout
12 tacoschelpen
1 bekertje zure room à 125 ml
1 potje guacamole

Bereiding:
Verhit in een braadpan de olie en fruit de gesnipperde ui.
Voeg het gehakt toe en bak het vlees rul.
Voeg de kruidenmix en 2,5 dl water toe.
Schep de schoongemaakte en gehalveerde spruitjes erdoor en stoof de spruitjes met de deksel op de pan in ± 10 minuten beetgaar.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Verwarm de taco’s in een voorverwarmde oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet de taco’s met de spruitjes, de zure room en de guacamole op tafel en laat iedereen zijn eigen taco vullen.

Variatietip: Voeg in plaats van het gehakt 2 in blokjes gesneden vleestomaten toe aan de ui en warm de laatste minuut 300 g gerookte kipreepjes mee. Schep de spruitjes met de kip op verwarmde wraptortilla’s die zijn bestreken met zure room en belegd met reepjes ijsbergsla. Rol de wraps op en zet ze eventueel vast met een cocktailprikker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten