woensdag 18 maart 2009

Spruitjes-Champignontaartje


Ingrediƫnten:
2 grote vastkokende aardappels (Nicola / Bildtstar) doorsnee minimaal 10 cm
150 g spruitjes
200 g kastanjechampignons
zout en peper
200 g zachte geitenkaas, verkruimeld
6 el olijfolie
1 el witte balsamico-azijn
1 tl honing
3 takjes bladselderij

Bereiding:
Borstel de aardappels schoon en snijd ze in dunne plakken (minimaal 12 grote plakken). Kook deze in 8 minuten gaar.
Spoel de aardappel plakken af.
Maak de spruitjes en de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Kook de spruitjes in 2 minuten beetgaar.
Verhit 2 el olie in een wok en roerbak hierin de champignons en de spruitjes ca. 3 minuten. Voeg zout en peper toe.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Leg op 4 vuurvaste bordjes / schaaltjes een plak aardappel.
Verdeel daar een lepel groentemix (uit de wok) en een beetje geitenkaas over.
Afdekken met een plak aardappel en geheel herhalen.
Bovenste aardappel ruim bestrooien met de rest van de kaas.
Torentjes onder de grill zetten en kaas in 1-2 minuten laten smelten.
Roer een dressing van de rest van de olie, azijn, honing, zout en peper.
Knip de bladselderij erboven fijn.
Sprenkel de dressing om en over de taartjes.
Direct serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten