dinsdag 17 maart 2009

Spruitjes op z'n indonesisch


Ingrediënten:
2 eetlepels zonnebloemolie
500 g varkensvleesreepjes naturel
2 uien
1 kuipje boemboe voor rendang vlees à 100 g (Conimex)
600 g spruitjes
(versgemalen) peper, zout
2 eetlepels seroendeng

Bereiding:
Verhit de olie in een braadpan en bak de vleesreepjes bruin aan.
Bak de fijngesneden ui 1 minuut mee.
Voeg de boemboe met 2½ dl heet water en de schoongemaakte spruitjes toe en breng aan de kook.
Draai het vuur laag en stoof het vlees en de spruitjes met de deksel op de pan in ± 15 minuten gaar.
Voeg zout en peper naar smaak toe en bestrooi het gerecht met de seroendeng.
Lekker met gekookte of gestoomde witte rijst en kruidige cassave kroepoek.

Variatietip: Vervang voor een mildere smaak de helft van het water door appelsap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten