maandag 9 maart 2009
Brusselse stoemp
Ik hou van stoemp en heb vanmiddag "Spruitjes stoemp" gemaakt, een recept uit het boekje "Stoemp" van Albert Verdeyen.
Ingrediƫnten:
3 grote aardappelen (ik gebruik bintjes)
750 gr spruitjes
1 (rode) ui
250ml (soja)room
100gr boter
peper, zout en nootmuskaat
peterselie
Bereiding:
Schil de aardappelen, was ze, snij ze in stukken en kook ze in een ruime pan met gezouten water
Als de aardappelen gaar zijn, het kookvocht afgieten en de aardappelen pureren.
Geen kruiden, vetstof, eieren en melk bijdoen ! We maken geen puree.
Ondertussen was je de spruitjes.
Snij het kontje af en doe de buitenste blaadjes weg.
Versnipper de ui en de spruitjes. Dit doe ik in de foodprocessor van de keukenrobot. De spruitjes gewoon in plakjes laten snijden.
Smelt de boter in een kom en fruit de gesneden ui hierin.
Na 2 minuten voeg je er de spruitjes bij. Goed roeren en laten stoven.
Als de bereiding half gaar is, kruiden met peper, zout en nootmuskaat. Ook de (soja)room erbij voegen.
Als het mengsel te droog is wat water bijvoegen en laten sudderen tot de spruitjes zacht zijn.
De aardappelen onder de mengsel mengen, samen met de peterselie.Controleren of alles goed gekruid is.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten