donderdag 5 maart 2009
Indiase spruitjes met basmatirijst
Ingrediënten:
300 g basmatirijst
2 eetlepels olijfolie traditioneel
500 g kipfilet
2 uien
2 teentjes knoflook
1 kuipje kruidenpasta voor tikka masala à 100 g
500 g spruitjes
2 dl kokosmelk
(versgemalen) peper, zout
3 eetlepels rozijnen
2 eetlepels verse koriander
Bereiding:
Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit in een braadpan de olie en bak de in reepjes gesneden kipfilet bruin aan.
Bak de fijngesneden ui en knoflook 1 minuut mee.
Voeg de kruidenpasta met de schoongemaakte spruitjes, de kokosmelk en 1 dl water toe. Breng alles aan de kook en draai het vuur laag.
Stoof de kip met de spruitjes 10 minuten met de deksel op de pan.
Neem de deksel van de pan en verwarm de curry nog ± 5 minuten, tot de spruitjes beetgaar zijn.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Meng de rozijnen door de rijst en schep de rijst in 4 kommen.
Verdeel er de Indiase spruitjes over en bestrooi met de fijngehakte koriander.
Bevat per eenheidsportie:
P.p. 2875 kJ/685 kcal, 38 g eiwit, 25 g vet, waarvan 11 g onverzadigd, 77 g koolhydraten, 7 g voedingsvezels.
Variatietip: Vervang de kipfilet door hamlappen, kalkoenfilet of tofu.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten