woensdag 4 maart 2009

Spruitjes met sjalotten en hazelnoten


Ingrediënten:
350 g witte rijst
zout
25 g boter
250 g sjalotten
750 g spruitjes
(versgemalen) peper
30 g blanke hazelnoten
nootmuskaat
4 porties kipsaté

Bereiding:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout gaar.
Smelt de boter in een pan met dikke bodem en fruit de gepelde en gehalveerde sjalotten al omscheppend 5 minuten.
Laat de sjalotten op een laag vuur 5 minuten zachtjes bakken en schep ze regelmatig om. Voeg de schoongemaakte spruitjes toe en bak ze 5 minuten mee.
Voeg een beetje water en zout naar smaak toe en laat de spruitjes op een laag vuur in ± 7 minuten beetgaar stoven.
Verwarm de sateetjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rooster intussen de grof gehakte hazelnoten in een droge koekenpan lichtbruin.
Strooi ze over de spruitjes en bestrooi het gerecht met versgeraspte nootmuskaat.

Variatietip: Schep gelijk met de spruitjes 2 theelepels sambal badjak door de sjalotten. Bestrooi het gerecht met 3 eetlepels seroendeng in plaats van de geroosterde hazelnoten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten