maandag 1 december 2008

Spruitentaart met Brie


Ingrediënten:
6 plakjes diepvries bladerdeeg
500 gram spruitjes
bloem om te bestuiven
1 stuk brie
3 eieren
1 beker crème fraîche (200 ml)
1 eetlepel bouillonpoeder
50 gram gezouten cashewnoten


Bereidingswijze:
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht 180 graden Celsius).
Maak de spruitjes schoon.
Kook ze in weinig water in ca. 5 minuten beetgaar.
Bestuif het werkvlak met bloem.
Leg de plakjes deeg op elkaar.
Rol ze uit tot een lap die 4 cm groter is dan de ovenschaal.
Leg de deeglap in de ovenschaal en vouw het overhangende deeg terug, zodat een dubbele rand ontstaat. Druk deze stevig aan.
Klop eieren, crème fraîche en het bouillonpoeder los in een kom.
Halveer de spruitjes en verdeel ze over de taartbodem.
Strooi de cashewnoten erover.
Schenk het eimengsel erover.
Snijd de brie in plakken. Leg deze op de taart.
Bak de spruitjestaart midden in de oven in ca. 45 minuten gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten