vrijdag 26 december 2008

Spruiten met walnoten

Ingrediënten:
1 pond spruiten
1 teen knoflook
50 gram walnoten
olijfolie
50 schouderham
tijm (half theelepeltje)
zout en peper
1 blokje kippenbouillon
1 theelepel aardappelmeel

Bereiding:
Spruiten schoonmaken
Ham in blokjes snijden
Knoflook in hele fijne plakjes snijden
Walnoten in stukjes breken
Spruiten 5 minuten voorkoken, afgieten en met koud water afspoelen.
Daarna doormidden snijden.
In de wok met een klein beetje olijfolie de hamblokjes aanbruinen en even apart houden op een bord.
Dan in dezelfde wok de spruitjes ongeveer 2 minuten roerbakken, walnoten en knoflook toevoegen en een half minuutje meebakken.
Tijm en hamblokjes erdoor roeren.
Naar smaak zout en peper toevoegen.
Blokje kippenbouillon erover verkruimelen.
Een beetje aangemaakt aardappelmeel (met water)zodat er een beetje dunne saus ontstaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten