zaterdag 27 december 2008

Lamsvlees met brazbantse groenten en kriekbier


Ingrediënten:
800 g ontbeende lamsschouder
4 wortelen
150 g spruitjes
100 g broccoli
1 grote ui
1 teentje knoflook
100 g groene boontjes
0.5 dl lamsfond
1 eetlepel bloem
1 liter kriekenbier Boon
25 g boter of 0,5 dl olie
peper, zout en laurier

Bereiding:
Verwarm de olie of boter en bak het in stukjes gesneden vlees hierin aan alle kanten bruin.
Kruid het met peper en zout.
Hak de ui en het knoflook fijn en laat dit even meekleuren.
Strooi de bloem erover, roer goed en laat alles enkele seconden sudderen.
Voeg dan de lamsfond en de kriek toe.
Laat alles zachtjes koken.
Maak de spruitjes, broccoli en boontjes schoon.
Blancheer de spruitjes en verdeel de broccoli in roosjes.
Maak de wortelen schoon en snijd ze in blokjes.
Doe de wortelen, de boontjes en de laurier bij het vlees en laat alles verder sudderen tot het gerecht bijna gaar is.
Voeg dan de broccoli en de geblancheerde spruitjes toe.
Breng op smaak met peper en zout en serveer hier gebakken krielaardappeltjes bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten