vrijdag 5 december 2008

Aardappel - Spruitentaart


Ingrediënten:
aardappels
spruiten
melk
kaas
nootmuskaat (naar smaak)
zout (naar smaak)

Bereiding:
Warm de oven voor op 200 gr C.
Schil de aardappels en ontdoe de buitenste blaadjes en de stronkjes van de spruiten.
Kook de spruiten totdat je er in kan prikken met een vork (+/- 20 min). Kook ook de aardappels (+/- 20 minuten). Stamp de aardappels tot puree, voeg af en toe een scheutje melk toe zodat de puree niet te droog wordt! Voeg er, na het stampen, zout en nootmuskaat naar smaak toe en blokjes kaas.
Vet de ovenschaal in en schep er een laagje aardappelpuree in, daarna een laagje spruiten enzovoort.
Als de schaal vol is, strooi er wat geraspte kaas over en evt. wat beschuitkruim. Zet het in de oven totdat er een heerlijk bruin korstje op de taart verschenen is (+/- 20 minuten)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten