donderdag 13 november 2008

Brusselse Spruitensoep


Omdat het binnenkort echte spruitentijd wordt, breng ik je vandaag een hartverwarmende spruitensoep.


Ingrediƫnten
500 gr spruiten
2 uien,
4 aardappelen,
50 gr boter,
250 gr rookspek,
peper, zout, muskaatnoot,
1,5 l bouillon.


Bereidingswijze
Fruit de gehakte uien aan in de boter en voeg er de gewassen en schoongemaakte spruiten bij en de aardappels in dobbelsteentjes.
Breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot en laat 30 min. stoven op een laag pitje.
Giet nu en dan een scheut bouillon bij.
Als de groenten gaar zijn, er de rest van de bouillon overgieten en aan de kook brengen.
Pureer de soep met de mixer en voeg er de aangefruite spekreepjes bij.
Heb jij een favoriete spruitensoep recept dat je met ons wil delen? Zet het bij de reacties!

1 opmerking:

  1. Heerlijk, ik heb hoge ogen gegooid met dit gerecht toen ik een etentje hield voor een aantal goede vrienden.
    Ik ga dit zeker vaker maken!!!
    Missy

    BeantwoordenVerwijderen