Heerlijk en zacht van smaak.
Ingrediƫnten:
750 gr. panklare kleine spruitjes
Zout
Frituurvet
200 gr. bloem
100 gr. geraspte kaas
2 kleine eieren
2 1/2 dl water
Bereiding:
Kook de spruitjes in weinig water met zout maximaal10 min. voor.
Bereiding:
Kook de spruitjes in weinig water met zout maximaal10 min. voor.
Verwarm het frituurvet tot 175°C (er mag nog net geen witachtige damp te zien zijn).
Roer een beslag van de bloem, de helft van de kaas, de eieren en 2 1/2 dl. water.
Roer een beslag van de bloem, de helft van de kaas, de eieren en 2 1/2 dl. water.
Haal enkele spruitjes door het beslag en frituur de spruitjes tot ze mooi van kleur zijn geworden. Laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze warm tot alle spruitjes zijn gefrituurd.
Serveertip:
Strooi de rest van de kaas over de spruitjes en serveer ze direct.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten