foto met dank aan Michiel Thomas - Flickr
Bereiding:
Pel de buitenste blaadjes van de spruitjes en snijd een plakje van de onderkant van het stronkje
Kerf de stronkjes in met een scherp mesje
Kook de spruitjes in ruim water, met de in ringen gesneden ui en wat zout, in 10-15 minuten gaar
Oven voorverwarmen op 160° C
De spruitjes afgieten; Enkele spruitjes achterhouden
Pureer de rest van de spruitjes samen met de ui, de eieren en het water in de keukenmachine
Op smaak maken met ruim nootmuskaat
Een kleine (cake)vorm bekleden met bakpapier
De puree erin scheppen, de achtergehouden spruitjes erin verdelen, en afdekken met aluminiumfolie
In 35-40 minuten in het midden van de oven laten bakken
De mousse is gaar wanneer een ingestoken breinaald er schoon uitkomt
De folie verwijderen en de mousse op een bord of schaal storten
Ingrediƫnten:
500 gram spruitjes
1 ui
3 eieren
100 ml water
nootmuskaat
500 gram spruitjes
1 ui
3 eieren
100 ml water
nootmuskaat
Bereiding:
Pel de buitenste blaadjes van de spruitjes en snijd een plakje van de onderkant van het stronkje
Kerf de stronkjes in met een scherp mesje
Kook de spruitjes in ruim water, met de in ringen gesneden ui en wat zout, in 10-15 minuten gaar
Oven voorverwarmen op 160° C
De spruitjes afgieten; Enkele spruitjes achterhouden
Pureer de rest van de spruitjes samen met de ui, de eieren en het water in de keukenmachine
Op smaak maken met ruim nootmuskaat
Een kleine (cake)vorm bekleden met bakpapier
De puree erin scheppen, de achtergehouden spruitjes erin verdelen, en afdekken met aluminiumfolie
In 35-40 minuten in het midden van de oven laten bakken
De mousse is gaar wanneer een ingestoken breinaald er schoon uitkomt
De folie verwijderen en de mousse op een bord of schaal storten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten