Ingrediënten:
1 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
750 gr spruitjes, schoongemaakt
5 cm gemberwortel, geschild
25 gr boter
1 ui, grof gesnipperd
2 theel. gemalen komijn ( djinten)
3 stevige appels bv elstar, geschild en in blokjes
150 ml melk , verwarmd
Bereiding:
Kook de aardappelen en spruitjes ineen grote pan met een flinke laag water en wat zout in 15/20 minuten gaar.
Rasp de gember fijn.
Verhit de boter in een wok en fruit hierin de ui en de gember met de komijn heel zachtjes glazig.
Schep de appelblokjes erdoor en bak ze op matig hoog vuur in 2-3 minuten bruin.
Breng op smaak met vers gemalen peper.
Giet de aardappelen en de spruitjes af en stamp ze met een stamper fijn.
Voeg al roerende de melk toe zodat er een smeuïge stamppot ontstaat.
Schep de helft van het appelmengsel erdoor en breng de stamppot op smaak met zout.
Schep de spruiten stamppot op 4 voorverwarmde borden en schep de rest van het appelmengsel hierop.
Fill in your details NOW and receive a FREE e-book loaded with yummy recipes
Geen opmerkingen:
Een reactie posten