Afbeelding Tessa Drenthe
Een Engelse boerin, die spruiten kweekt, beweert dat ze een manier heeft ontdekt om de groente klaar te maken zonder dat de eter last krijgt van flatulentie [winden of scheten in de volksmond].
Freda Neale uit Burscough, Lancashire is ervan overtuigd dat haar vijfstappenplan er ook voor zorgt dat de spruitjes lekkerder smaken.
De boerin beklemtoont dat je verse, jonge, lichtgroene spruitjes moet kopen, liefst nog aan de steel.
Haal de buitenste blaadjes weg.
Verwijder ook de onderkant.
Doe ze in een pot kokend water met een theelepel zout.
Kook zes tot acht minuten.
Kauw elke hap minstens tien keer.
Haal de buitenste blaadjes weg.
Verwijder ook de onderkant.
Doe ze in een pot kokend water met een theelepel zout.
Kook zes tot acht minuten.
Kauw elke hap minstens tien keer.
Te lang koken zorgt er volgens Neale voor dat chemische bestanddelen in de groente met elkaar gaan reageren en zwavel vrijkomt.
"Dat geeft een bittere smaak en doet de groente, net als de eter, stinken".
In de Britse krant The Sun verklaart een voedselexpert waarom de Britten met Kerstmis spruitjes zouden moeten eten: "De antioxidanten in spruiten doden kankercellen. Ze ontgiften het lichaam en vernietigen virussen en bacterieën".
Bron: HLN
Bron: HLN
Geen opmerkingen:
Een reactie posten