dinsdag 18 november 2008

Brusselse Spruitjestaart


Benodigdheden
5 plakken deeg voor hartige taart (diepvries)
500 g kleine spruiten
2 eieren
1 dl room
zout, peper, (versgemalen) nootmuskaat
75 g geraspte jonge kaas
50 g Ardenner ham
25 g amandelschaafsel
extra nodig: springvorm of quichevorm doorsnede 24 cm


Voorbereiding
Laat het deeg ontdooien.
Maak de spruiten schoon (snijd de stronkjes eraf en verwijder de buitenste blaadjes).
Blancheer ze ca. 4 minuten in kokend water en spoel ze koud met water.
Roer de eieren los met de room.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en meng de kaas erdoor.
Snijd de ham in reepjes


Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
Leg de deegplakken op elkaar en rol het uit.
Snijd het deeg in een ronde cirkel van ca. 27 cm doorsnede en bekleed de ingevette vorm ermee. Verdeel de hamreepjes over het deeg en leg de spruiten erop.
Schenk het roommengsel erover en bestrooi het gerecht met amandelschaafsel.
Bak ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven.


Recept Life & Cooking

Geen opmerkingen:

Een reactie posten