donderdag 19 februari 2009
Brusselse soep
Ingrediƫnten:
750 g spruitjes
250 g aardappelen
1 ui
2 selderstengels
2 dikke sneden gerookt spek
25 g boter
peper en zout
Bereiding:
Snipper de ui en de selder.
Spoel de spruitjes schoon, leg er een stuk of 12 apart voor de afronding en snijd de rest in vieren.
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Braad het in blokjes gesneden spek.
Schep de blokjes vervolgens op een bord en bak de groente in dezelfde pan, in een deel van de boter.
Leng aan met 1 liter water.
Mix de soep na 45 min. kooktijd.
Bak de opzijgelegde spruitjes in de resterende boter.
Wanneer ze goudbruin zijn, roer je ze samen met de spekblokjes door de hete soep.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten