zondag 22 februari 2009
Ovenschotel van spruitjes en wortel
Ingrediënten:
1 kg kruimig kokende aardappelen
zout
750 g spruitjes
250 g winterwortel
zout
20 g boter + extra om in te vetten
1½ dl halfvolle melk
200 g geraspte belegen komijnekaas
2 eetlepels paneermeel
Bereiding:
Kook de geschilde en in stukken gesneden aardappelen in water met zout in ± 20 minuten gaar.
Kook de schoongemaakte en gehalveerde spruitjes in water met zout in ± 8 minuten beetgaar.
Kook de geschilde en in halve plakjes gesneden wortel in water met zout in ± 7 minuten beetgaar.
Giet de groenten af en doe ze over in een ingevette ovenschaal.
Giet de aardappelen af en pureer ze met een pureeknijper of aardappelstamper.
Roer er de boter en de melk door.
Verdeel de puree over de groenten en strooi de kaas en het paneermeel erover.
Laat het gerecht in ± 10 minuten in een voorverwarmde oven (200 °C) gratineren.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten