zondag 1 februari 2009
Spruitenstamppot met pastinaak
Ingrediƫnten:
150 gr schoongemaakte spruiten
150 gr gesneden pastinaak
300 gr geschilde kruimige aardappels
nootmuskaat, peper, zout, melk en boter.
Bereiding:
Spruiten schoonmaken en inkruisen, pastinaak schillen en in dobbelsteentjes van 1x1 cm snijden, aardappelen schillen en in dobbelsteentjes van 1x1 cm snijden..
Kook de pastinaak samen met de aardappelen gedurende 20 min.
Kook de spruiten ca 15 min.
Aardappel / pastinaak afgieten en stampen met wat boter en melk tot een puree.
Spruiten afgieten en door de puree stampen.
Nog peper, zout en nootmuskaat na smaak.
Serveertips
Lekker met stoofvlees.
Voeg dobbelsteentjes cornedbeef door de stampot.
Vervang pastinaak door knolselderij.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Mag ik de eerste reactie plaatsen? : )
BeantwoordenVerwijderenDit stamppotje is werkelijk hemels op de tong.. Zo lekker, die anijsachtige smaak van de pastinaak gecombineerd met het 'hartige' van de spruitjes.. echt heerlijk.
Bedankt voor dit mooie en eenvoudige recept!