maandag 16 februari 2009
Spruitjes met bosuitjes en kaas
Ingrediƫnten:
750 gr spruiten
15 bosuitjes met loof
3 eetl olijfolie
1 eetl honing
2 eetl boter
3 dl bouillon (tablet)
zout, peper
100 gr belegen geraspte kaas
Bereiding:
Maak de spruitjes schoon en kook ze 5 minuten.
Verwijder de worteltjes van de bosuitjes en snijd het loof in stukjes.
Verhit de olie en bak hierin de uitjes zonder loof. Voeg de honing en de helft van de boter toe en laat ze 5 minuten licht karameliseren. Giet er de bouillon bij en kook zachtjes totdat de bouillon verdampt is. Verhit in een andere pan de rest van de boter.
Roerbak de spruitjes hierin 5 minuten. Meng ze door de bosuitjes. Schep de helft of meer van het loof erdoor met versgemalen peper en zout.
Serveer het gerecht met de geraspte kaas.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten