vrijdag 27 februari 2009

Gebakken aardappelen met spruitjes met knoflookkruim en biefstuk


Ingrediënten:
1 kg vastkokende aardappelen
1 kg spruitjes
zout
1 witte boterham
5 eetlepels olijfolie traditioneel
1 teentje knoflook
4 biefstukken
(versgemalen) peper

Bereiding:
Kook de geschilde en gehalveerde aardappelen 10 minuten in water met zout.
Giet ze af en laat ze uitdampen.
Snijd ze in plakjes en bak de plakjes in 3 eetlepels van de olie mooi bruin en gaar.
Kook de schoongemaakte spruitjes in water met zout in 10-15 minuten beetgaar.
Snijd het brood in blokjes en maal het brood in de keukenmachine tot kruim.
Verwarm 2 eetlepels van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het kruim al omscheppend lichtbruin.
Pers de gepelde knoflook boven het kruim uit en bak het kort mee.
Bestrijk de biefstukken met 1 eetlepel olie en bestrooi het vlees met peper en zout naar smaak.
Gril ze in een hete grillpan aan beide kanten mooi bruin en rosé.
Giet de spruitjes af en strooi het kruim erover.
Serveer met de gebakken aardappelen en de biefstuk.

Variatietip: Meng het gebakken kruim met 3 eetlepels geraspte parmezaanse kaas en strooi het over de spruitjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten