maandag 19 januari 2009

Speklapjes a la minute met spruitenpuree


Ingrediƫnten:
4 stuks speklapjes a la minute
500 gr. spruitje, panklare
50 gr. hazelnoot, gehakte
1 dl. slagroom
3 el. aceto balsamico
2 dl. kalfsfond
Nootmuskaat
Olijfolie
Peper

Bereiding:
Kook de spruitjes gaar in circa 15 minuten.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin.
Pureer de spruiten met de staafmixer of in de keukenmachine samen met de room en breng de puree op smaak met versgemalen nootmuskaat, peper en zout.
Roer de hazelnoten door de puree.
Bak de speklapjes in hete olie mooi bruin.
Giet het overtollige vet af, blus de pan af met de azijn en schenk de fond erbij.
Laat de saus enigszins inkoken.
Serveer de spruitenpuree bij de speklapjes.
Schenk het sausje over het vlees.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten