vrijdag 30 januari 2009

Spruitensoep


Ingrediƫnten:
600gr brusselse spruiten
150gr ajuin (1 dikke)
100ml halfvolle melk
20gr boter
1 takje tijm
2 blokjes runderbouillon
2 laurierblaadjes
1/2 kl zout
25 draaien van de pepermolen
1,5l water

Bereiding:
De Brusselse spruitjes reinigen,de spruitjes wassen en afdrogen.
De ajuin pellen,wassen en grof snijden.
De boter in een kookpot laten smelten en de ajuin glazig fruiten.
De Brusselse spruiten toevoegen en even roeren met een spatel.
Blussen met water,bouillonblokjes,de laurier en tijm toevoegen.
Kruiden met peper en zout.
Zachtjes 45 min laten sudderen.
Enkele spruitjes apart houden voor het serveren.
De soep mixen.
De melk en de spruitjes die u apart heeft gehouden toevoegen.
De soep even op het vuur zetten en opdienen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten