dinsdag 6 januari 2009

Spruitjes en hopscheuten met buikspek, kwartelei en savora mosterd


Dit is het recept van Bart Desmidt uit KOOK (radio 2) van donderdag 11 januari, en dit heb je nodig voor 4 personen:

Ingrediƫnten:
200 g spruiten
120 g hopscheuten
2dl plus 1 dl gevogeltebouillon
4 sneetjes gekooktbuikspek
1 soeplepel Savora mosterd (milde mosterd)
2 dl gerookte melk (melk laten trekken met wat gerookt spek)
1 koffielepel sojalecitine
4 kwarteleieren
peper, zout, nootmuskaat, citroensap
beetje boter

Bereiding:
Cutter de rauwe spruitjes fijn in de keukenrobot en stoof ze vervolgens kort (4 min) aan in wat boter. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Maak een ‘vinaigrette’ met Savoramosterd en 2d kippenbouillon
Kook de eitjes in 1 minuut en laat ze schrikken in ijswater, pel ze.
Bak de sneden spek kort aan in een pan zonder toevoeging van extra vetstof
Was de hopscheutjes en doe ze in een kom ijskoud water met citroensap. Laat ze uitlekken en roerbak ze kort aan in wat boter. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Warm de melk op maar laat niet koken, voeg de lecithine toe en schuim op. Leg de plakken spek op het bord, schik er de hopscheuten op en schep er de spruitenpuree naast. Leg de eitjes op de spruiten en lepel het melkschuim op de hop. Druppel wat vinaigrette rondom en serveer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten