donderdag 15 januari 2009

Spruitenschotel met mirepoix


Ingrediƫnten:

6 tenen knoflook (6 tenen)
3 eetl olijfolie
braadboter (vloeibaar) (2 eetlepels)
verse gember (duim lengte)
1 pond mirepoix (zie verder)
1 bos lenteuitjes
800 g spruitjes
puree
beenham (1 pond aan een stuk)
water
melk (4dl)
zout
gedroogde bieslook
gedroogde basilikum
2 theelepels 5 spice power (mix van: anijs, venkel, peperkorrels, kaneelschors en gember)

Bereiding:
Maak mirepoix: grof gehakte groentemengsel bestaande uit gelijke hoeveelheden wortel, ui, bleekselderij en prei.
Snij fijn: de knoflook, lenteui, gember.
Maak schoon: spruitjes
Verhit braadboter (niet alle) met de olijfolie in een diepe braadpan.
Voeg knoflook, gember en lenteui toe.
Laat het geheel aanfruiten.
Doe ondertussen de spruitjes in een magnetronschaal met een laagje water en zet de spuitjes voor 10 minuten op vol vermogen in de magnetron.
Voeg vervolgens bij het baksel de mirepoix met de 5 spice power toe.
Laat het geheel op laag vuur pruttelen.
Breng het water met melk en het zout, bieslook en basilikum aan de kook, haal het van het vuur en meng de aardappelpuree erdoor.
Neem een beboterde ovenvaste schaal.
Leg de spruiten in de schaal met daarop de groentemix.
Daarop de blokjes beenham en als laatste verdeel je de puree over de schotel.
Besprenkel vervolgens het geheel met het laatste restje vloeibare braadboter.
Zet het geheel 15 minuten in een voorverwarmde oven (200 °C).

Recept met dank aan Smulweb

Geen opmerkingen:

Een reactie posten