dinsdag 27 januari 2009

vegetarisch stoofpotje met spruiten en prei


Ingrediƫnten:
100g geraspte kaas
750g aardappels
400g spruiten
2 preien of uien
peper en zout
1t knoflook
4el olijfolie of een paar flinke scheppen basilicum-pesto.

Bereiding:
Schil de aardappels en snij ze in stukjes.
Maak de spruiten schoon.
Was de prei en snij in ringen van 1cm.
Kook de aardappels ca.10 min. in water met iets zout.
Voeg de spruitjes,de prei en de knoflook uit de knijper toe.
Laat de aardappels en de groenten nog eens 5 min. zachtjes koken.
Controleer of de aardappels gaar zijn.
Giet de aardappels en groenten af en laat nog even droog stomen.
Schep voorzichtig de olijfolie of de pesto(erg lekker)door het mengsel.
De aardappelstukjes moeten heel blijven.
Schep het mengsel in een voorverwarmde schaal en strooi er royaal vers gemalen peper over. Bestrooi het potje met de geraspte kaas en zet de schaal enkele minuten onder de grill.
Dien op zodra de kaas gesmolten is en bubbelt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten