woensdag 14 januari 2009

Vegetarische spruitenschotel


Ingrediƫnten:
350 g. panklare spruitjes
olie voor invetten
150 g. witte pitloze druiven
250 g. aardappelschijfjes
1 ei
100 ml. slagroom
zout en versgemalen peper
1 theelepel kerriepoeder
100 g. jonge komijnekaas aan een stuk
30 g. garneeramandelen

Bereiding:
Kook de spruitjes ca. 10 minuten voor.
Verwarm de oven voor op 210 C. (hetelucht 190 C.)
Vet de ovenschaal in en verdeel de spruitjes met de druiven over de bodem.
Leg de aardappelschijfjes er dakpansgewijs bovenop.
Klop het ei los met de slagroom en breng op smaak met zout, peper en het kerriepoeder.
Snij de kaas in blokjes en verdeel ze met het roommengsel over de aardappel.
Hak de amandelen grof en bestrooi het gerecht ermee.
Laat de spruitenschotel midden in de oven in ca. 45 minuten gaar worden.
Dek de schotel halverwege de oventijd af met aluminiumfolie.
Druiven kunnen vervangen worden door ananasstukjes.

Recept met dank aan aukjejetty

Geen opmerkingen:

Een reactie posten