woensdag 21 januari 2009

Utrechtse Spruitenschotel


Ingrediƫnten:
500 g. spruiten
700 g. aardappels
zout
versgemalen peper
ca. 2 dl. melk
nootmuskaat
boter voor invetten
200 g. ontbijtspek in plakjes
1 rookworst

Bereiding:
Maak de spruiten schoon.
Kruis grote spruiten aan de onderkant in.
Kook de spruiten in kokend water met zout ca. 5 min en giet ze af.
Halveer de spruiten.
Schil, was en kook de aardappels in water met zout gaar.
Stamp de aardappels fijn en roer de melk erdoor tot een smeuiig mengsel.
Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Vet de ovenschaal in.
Schep beurtelings puree en spruiten in de ovenschaal en eindig met puree.
Leg het onbijtspek op de puree en bak de schotel in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar. Verwarm intussen de rookworst volgens de gebruiksaanwijzing.
Snij in schuine plakken en serveer deze bij de spruitenschotel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten