zaterdag 31 januari 2009
Indonesische spruiten
Ingrediƫnten:
750 gram spruitjes
1 ui
1 eetl. geraspte gemberwortel
1 theel. sambal
1 rode paprika
zonnebloemolie
100 gram chorizo
1 zure appel
50 ml. gembersiroop
peper
1 klein bosje bladselderij
Bereiding:
Maak de spruitjes schoon en blancheer ze 3 minuten in kokend water
snijde de paprika door midden, verwijder de pitjes en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes
schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes
hak de bladselderij fijn
Snijd de chorizo in blokjes
pel en snipper de ui
Verhit een scheutje olie in een wok, bak hierin de ui glazig samen met de sambal en de gemberwortel, voeg dan de spruitjes en paprikareepjes toe en bak deze 7 minuten mee,voeg de chorizo en de appel toe en schep alles goed door elkaar, zet het vuur lager en laat alles op een zacht vuurtje nog 5 minuten garen, voeg peper naar smaak toe en roer voor het serveren de bladselderij er door.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten