donderdag 29 januari 2009
Gegratineerde stamppot
Ingrediƫnten:
750g aardappels(afkokers)
400g spruiten
2 preien
peper, zout
1 teen knoflook
ca.4 el olijfolie
100g geraspte extra belegen kaas.
Bereiding:
Schil de aardappels,was ze en snijd ze in stukjes.
Maak de spruiten schoon.
Snijd de prei in ringen van 1 cm breed en was ze.
Kook de aardappelstukjes ongeveer 10 min. in iets gezouten water.
Voeg dan de hele spruiten,de prei en de knoflook uit de knijper toe.
Laat aardappels en groenten nog eens ca. 5 min. zachtjes koken.
Controleer of de aardappels gaar zijn.
Giet aardappels en groenten af.
Laat alles nog even droog stomen.
Schep voorzichtig de olijfolie door het mengsel.
De aardappelstukjes moeten heel blijven.
Schep de stamppot in een voorverwarmde schaal en strooi er royaal versgemalen peper over.
Bestrooi de stamppot met de geraspte kaas en zet de schaal enkele minuten onder de ovengrill.
Dien op zodra de kaas gesmolten is en bubbelt.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten