vrijdag 9 januari 2009
Spruitjescurry met aardappelpartjes
Ingrediƫnten:
4 eetlepels plantaardige olie
2 ui
1 teen knoflook
1 stukje verse gember ca. 2-3 cm lang
500 gram spruitjes
400 aardappels in partjes
1 theelepel komijnzaad
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel mosterdzaad
1/2 theelepel kurkuma
1 theelepel chilivlokken of poeder
1 kopje water
Bereiding:
Snipper de ui, knoflook en gember.
Hak ze helemaal fijn.
Meng de kruiden door elkaar roer er 2 eetlepels water door, zodat je een pasta krijgt.
Fruit de ui op niet al te hoog vuur in de olie, voeg dan de gember toe en tot slot de knoflook.
Roer de pasta er door.
Laat dit al roerend meebakken, zodat de geuren flink los komen.
Voeg een kopje water toe en laat het mengsel even flink doorkoken.
Voeg de spruiten en aardappelpartjes toe.
Laat het een paar minuteten doorkoken, zorg dat het niet droogkookt!!!
Voeg dan eventueel wat water toe.
Doe een deksel op de pan en zet het vuur zacht.
Laat het in ongeveer 20 minuten gaar stoven.
Recept met dank aan Theo
Labels:
annick Lentacker,
brusselse spruiten,
curry,
spruiten koken
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten