maandag 12 januari 2009
Spruitensoep
Ingrediƫnten:
500 g spruitjes
1 l kippenbouillon
120 g gerookt spek
50 g echte boter
een scheutje room
wat vers geraspte muskaatnoot
zout.
Bereiding:
Maak de spruitjes schoon, door ze met een mesje de harde onderkant weg te snijden.
Trek de losse en beschadigde blaadjes van de spruiten.
Zwier de bolletjes vervolgens in kokend,gezouten water en laat 10 minuten koken; daarna afgieten.
Breng de bouillon aan de kook.
Laat in een andere pot een klontje boter smelten.
Doe er de spruitjes bij en laat ze 5 minuten zacht stoven in de boter.
Giet de bouillon bij de spruiten en breng opnieuw aan de kook.
Laat 5 minuten pruttelen zonder deksel.
Mix de soep fijn met een staafmixer.
Zet dan de soep van het vuur.
Wacht een paar minuten en schep met een schuimspaan de bovenzijde van de soep.
Snij het gerookt spek in blokjes en bak gedurende 3 minuten in een braadpannetje met antikleeflaag;.
Doe de kokante spekjes in de soep en voeg er wat muskaatnoot bij.
Laat de soep opnieuw aan de kook komen en werk af met een scheutje room.
Hou mischien een paar beetgaar gekookte spruitjes bij, om later gehalveerd als garnituur in de borden te doen.
Recept met dank aan barry_london
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten