zaterdag 10 januari 2009

Schotel met spruitjes en gehakt

Vandaag wil ik graag even afwijken van de traditionele spruiten met spek, voordat jullie binnenkort last hebben van cholesterol :-)
Vandaag dus ... spruiten met gehakt (haha)


Ingrediƫnten:
400 gram schoongemaakte spruiten
puree van 400 gram aardappelen
200 gram mager rundergehakt
20 gram boter of margarine
2 eetlepels paneermeel
peper, zout en nootmuskaat.

Bereiding:
Maak puree van de aardappelen,kook de spruiten gaar.
Kruid het gehakt met peper, zout en nootmuskaat.
Maak er kleine balletjes van en bak die gaar in de boter of de margarine.
Maak de jus af met wat water.
Vermeng de gehaktballetjes met de spruitjes en schep ze in een vuurvast schaaltje.
Leg de puree er bovenop en bestrooi het geheel met de paneermeel.
Schenk de jus erover en laat in een hete oven of onder een hete gril er een bruin korstje op komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten