woensdag 17 december 2008

Knapperige spruitjes met walnoten


Ingrediënten
450 g spruitjes
1 teentje knoflook
30 g walnoten
zout
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels magere spekblokjes
1/2 theelepel gedroogde tijm
peper

Bereiding:
Spruitjes schoonmaken en wassen.
Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden.
Walnoten in stukjes snijden.
In bodempje water met zout spruitjes ca. 4 minuten koken.
Spruitjes afgieten boven zeef en met koud water afspoelen.
In wok olie verhitten.
Spekblokjes ca. 1 minuut al roerend uitbakken.
Met schuimspaan uit pan scheppen.
Spruitjes ca. 2 minuten op halfhoog vuur roerbakken.
Walnoten en knoflook ca. 30 seconden meebakken.
Tijm en spekjes erdoor roeren.
Op smaak brengen met zout en peper.

1 opmerking: