donderdag 25 december 2008

Verborgen spruitjes


Ingrediënten:
500 gram spruiten
700 gram aardappels
zout, peper, nootmuskaat
melk
boter voor invetten
200 gram ontbijtspek in plakjes


Bereidingswijze:
Schil was en kook de aardappels in gezouten water gaar.
Maak de spruiten schoon en kook deze ca. 5 minuten in kokend water.
Stamp de aardappels fijn en roer een scheut melk erdoor tot een smeuig mengsel.
Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius (hetelucht: 160 graden).
Vet de ovenschaal in.
Doe de helft van de aardappelpuree in de schaal.
Leg op die laag de spruiten.
Doe de resterende aardappelpuree over de spruiten.
Bedek de aardappelpuree met de plakjes ontbijtspek.
Bak de schotel in het midden van de oven ca. 30 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten