Ingrediënten:
1 kg aardappels
2 dl room
4 saucijsjes
250 gr spekblokjes
500 gr spruitjes
4 el suiker
1 sjalot
1 dl witte wijn
2 eetlepels boter
4 takjes kervel
Bereiding:
Schil en kook de aardappels en laat ze uitstomen.
Voeg de room toe en stamp het geheel tot een gladde puree.
Breng op smaak met zout en peper.
Verhit ondertussen een pan met een mengsel van olie en boter en bak de saucijsjes op half hoog vuur.
Bak in een andere pan de spekblokjes krokant.
Breng een ruime pan water aan de kook.
Maak de spuitjes schoon, kook ze 5 minuten en spoel ze koud.
Verhit een pan met de gesnipperde sjalot, suiker en wijn.
Breng het mengsel aan de kook en laat het vocht inkoken tot siroopdikte.
Voeg de spruitjes en boter toe en breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Serveren:
Verdeel de puree over de borden. Leg er de spruitjes en in plakjes gesneden worst op en schep er wat zoete saus over. Strooi de spekjes over het gerecht en garneer met kervel.
1 kg aardappels
2 dl room
4 saucijsjes
250 gr spekblokjes
500 gr spruitjes
4 el suiker
1 sjalot
1 dl witte wijn
2 eetlepels boter
4 takjes kervel
Bereiding:
Schil en kook de aardappels en laat ze uitstomen.
Voeg de room toe en stamp het geheel tot een gladde puree.
Breng op smaak met zout en peper.
Verhit ondertussen een pan met een mengsel van olie en boter en bak de saucijsjes op half hoog vuur.
Bak in een andere pan de spekblokjes krokant.
Breng een ruime pan water aan de kook.
Maak de spuitjes schoon, kook ze 5 minuten en spoel ze koud.
Verhit een pan met de gesnipperde sjalot, suiker en wijn.
Breng het mengsel aan de kook en laat het vocht inkoken tot siroopdikte.
Voeg de spruitjes en boter toe en breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Serveren:
Verdeel de puree over de borden. Leg er de spruitjes en in plakjes gesneden worst op en schep er wat zoete saus over. Strooi de spekjes over het gerecht en garneer met kervel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten