zaterdag 13 december 2008

Lamsfilet met groetentrio (spruitjes, paddestoelen en pompoengratin)


Ingrediënten:
2 lamsfilets (ongeveer 800 gram vlees)
500 gram bruine Parijse champignons
500 gram spruitjes
een kleine, liefst biologisch geteelde pompoen
2 sjalotjes
20 dl kalfsfond
het sap van een halve citroen
een eetlepel droge Provençaalse kruiden
1 teentje look
Bereiding:
Paddestoelen
: snipper de sjalotjes, snijd de paddestoelen in plakjes.
Stoof ze samen in boter.
Overgiet met de kalfsfond en laat even inkoken.
Kruid met peper en zout en bestrooi met gehakte peterselie.
Spruitjes: kook de schoongemaakte spruitjes in gezouten water beetgaar.
Stoof ze op in wat boter, kruid met peper, zout en flink wat nootmuskaat.
Pompoengratin: verwijder de schil en de zaadjes van de pompoen, snijd het vruchtvlees in fijne reepjes.
Beboter een vuurvaste schaal, schik de pompoenreepjes dakpansgewijs in de schaal.
Strooi wat peper en zout en besprenkel met het sap van de halve citroen.
Vermeng 50 gram zachte boter met de Provençaalse kruiden en bestrijk hiermee de pompoen. Laat in een warme oven in ongeveer 25 minuten gaar worden.
Lamsfilets: wrijf de filets in met look.
Bak ze in de boter.
Het vlees moet binnenin nog sappig en roze zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten