Ingrediënten:
2 eetlepels geschaafde amandelen
0.75 liter groentenbouillon
2 eetlepel room
1 eetlepel olie
500 gram spruiten
500 gram spruiten
1 kleine ui
1 eetlepel wijn wit (of een scheutje)
Bereiding:
Maak de spruiten schoon, was en halveer ze.
Pel de ui en hak deze fijn.
Verhit de olie, fruit de ui goudgeel, voeg de spruiten toe en bak ze al roerende 2-3 minuten mee. Schenk de bouillon erbij, breng het geheel aan de kook en laat de soep circa 12-15 minuten koken tot de spruiten gaar zijn.
Neem de spruiten uit de pan, pureer ze en doe de puree terug in de pan.
Voeg de wijn, de room en peper en zout naar smaak toe.
Rooster de geschaafde amandelen in een pan.
Bestrooi de soep met de geroosterde, geschaafde amandelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten